Autonieuws

VW Golf GTI is voorspelbaar

VW Golf GTI is voorspelbaar - Foto 1VW Golf GTI is voorspelbaar - Foto 3VW Golf GTI is voorspelbaar - Foto 3
25-09-20083 reacties
Het enige geheim van de nieuwe Volkswagen Golf is in rook opgegaan. De zesde generatie GTI ziet eruit zoals je zou verwachten. Grote wielen, een aangepast front met rood omlijnde grille, brede luchtinlaat in de voorbumper, diffuserachtige achterbumper en rode remklauwen.
 
In het vooronder de eveneens bekende 2 liter TFSI die nu 210 pk en 280 Nm levert. Een directe opvolger van de zescilinder R32 komt er niet, wel gaat Volkswagen een opgepepte R-versie van deze GTI leveren met een slordige 270 pk aan vermogen.

In 7,2 seconden staat de 100 km/u op de teller en de GTi perst er 239 echte kilometers uit. Ten opzichte van de huis-tuin-en-keuken Golf zakt deze snelle jongen 22 mm door de wielen en krijgt een compleet nieuwe elektronisch sperdifferentieel.

3 Reacties

jos vtec
26-09-2008 16:05:57

Wat een fantasie daar bij VW.
Het is en blijft saaie vormgeving.
Degelijk noemen ze dat in duitsland, ja tuurlijk???!!!!

LeonV
26-09-2008 17:59:22

Bij VW (dat ooit volkswagen betekende, oftewel een auto
voor "Johan-mit-der-mutze") noemen ze dit ook wel tijdloos.
Het ontwerp van het nieuwe model mag vooral niet te veel van het oude model afwijken. Zo blijft de waarde van het oude model gegarandeerd, maar je moet wel 5x kijken voor je ziet met welk type je te maken hebt. Bij de "nieuwe" Golf 5,5 is er m.i. sprake van een grondige facelift, zoals recent ook bij de Chevy Aveo(voorheen Kalos), de Mercedes CLC (C-Sportcoupe) en wat langer geleden de Volvo S70/V70 (850) en de vorige Saab 9-3(900). Maar VW-adepten zullen het zeker heel anders zien. De
mooiste aller Golven blijft voor mij de Golf 4.

Piet A
08-04-2009 16:48:37

Het is maar net hoe je het ziet ! De veranderingen zijn subtiel maar het blijft een kwestie van smaak. Als je 'm vergelijkt met de huidige Astra, die weliswaar heel mooi oogt, zeker toen hij net op de markt kwam, maar al heel snel gewoon was, is het toch een tijdloos ontwerp die Golf.
Persoonlijk vind ik 'm heel mooi, met een interieur ( daar zit je toch het meest als je rijd ) waar een ander merk nog steeds wat

Plaats zelf een bericht

Je krijgt automatisch van ons een mailtje met daarin je reactie én een link.
Door op die link te klikken activeer je je bericht op onze site...

Bedankt voor je reactie

Klik op de link die nu naar je gemaild wordt...