Autonieuws

TopGear doet de Stars & Cars Rally

TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 1TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 2TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 3TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 4TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 5TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 6TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 7TopGear doet de Stars & Cars Rally - Foto 8
21-09-2011reageer
Afgelopen zaterdag reden we in een oude Porsche vol TopGear-stickers mee met de Stars & Cars Rally 2011. Niet zomaar: voor het goede doel. Er werd in totaal 150.000 euro opgehaald voor de Stichting Metakids, die zich inzet voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Het is de tweede keer dat er door Stars & Cars zo'n recordbedrag voor een goed doel bij elkaar werd gereden.
 
De Stars & Cars Rally startte dit jaar in Harderwijk met 140 equipes die door Erik de Zwart werden weggevlagd. Naast de TopGear Magazine-crew verschenen ook BN'ers als Daniëlle Oerlemans, Najib Amhali en Metakids-ambassadeur Pieter van den Hoogenband aan de start. Het bonte gezelschap navigeerde in drie etappes naar de lunchlocatie in Doorn en vervolgens naar het eindpunt in Gorinchem.
 
Buiten de Waterpoort lag The Ocean Diva aan de kade de equipes op te wachten. Aan boord van het schip barstte het feest los en werd er een loterij en een veiling gehouden ten behoeve van Metakids, met als hoogtepunt de bekendmaking van de opbrengst van de rally. Die bleek ruim 120.000 euro, maar dat werd door hoofdsponsors Piet Zoomers en Gant naar boven afgerond op 150.000 euro.
 
De rally is een initiatief van Vereniging het Verschil (VHV) en vond dit jaar voor de derde keer plaats. Ieder jaar kiest VHV een nieuw goed doel waar zij zich dan een jaar lang voor inzet, onder meer door allerlei activiteiten te organiseren. Stars & Cars is het jaarlijks terugkerende en grootste evenement.

(foto's: Karen Kaper)

Geen reacties

Geen reacties ontvangen op dit bericht.

Plaats zelf een bericht

Je krijgt automatisch van ons een mailtje met daarin je reactie én een link.
Door op die link te klikken activeer je je bericht op onze site...

Bedankt voor je reactie

Klik op de link die nu naar je gemaild wordt...