Autonieuws

De baas in huis

De baas in huis - Foto 1
29-12-20091 reactie
Ford wijzigt voor modeljaar 2011 het hart van de Mustang GT. De V8 wordt opgeboord naar een inhoud van 5,0 liter. Leuk. Maar het wordt nog veel mooier met de Mustang BOSS 302R. Beetje jammer dat deze ‘baas in huis’ uitsluitend voor het circuit is bedoeld.
 
Het vermogen is identiek aan de straatversie. Ford perst uit de vijfliter achtcilinder 412 pk, maar zet overbodige zaken bij het grof vuil. Dat heeft uiteraard effect op het gewicht. In positieve zin. Een handgeschakelde zesbak, rolkooi, racekuipjes, een circuitafstemming en Brembo-stopppers zijn bij de prijs inbegrepen. De BOSS 302R wordt in een beperkte oplage van 50 stuks gebouwd en kost omgerekend een kleine 55 mille.
 
Speciaal voor de Grand-Am series bouwt Ford nog eens vijf BOSS 302R1 Mustangs. In deze versie heeft de coureur wel wat meer power onder de rechtervoet, dankzij een getunede motor, een speciaal koelsysteem en nog veel meer upgrades aan de hard- en software. Hoeveel vermogen deze strikt gelimiteerde opper-BOSS levert, is nog niet bekend.

1 Reactie

Nico94
31-12-2009 22:25:07

Na de facelift is hij echt lelijk geworden!

Plaats zelf een bericht

Je krijgt automatisch van ons een mailtje met daarin je reactie én een link.
Door op die link te klikken activeer je je bericht op onze site...

Bedankt voor je reactie

Klik op de link die nu naar je gemaild wordt...