Autonieuws

Citroën DS 3 ‘Inside’

Citroën DS 3 ‘Inside’ - Foto 1Citroën DS 3 ‘Inside’ - Foto 2
29-05-20093 reacties
Met veel tromgeroffel heeft Citroën in Parijs en later in Genève het DS Inside conceptmodel laten zien, maar de daadwerkelijke binnenkant werd daarbij angstvallig geheim gehouden. Onterecht, want de eerste foto’s van het interieur geven wel degelijk aan dat het merk haar taken serieus neemt.
 
De DS-lijn moet binnen het Citroën-programma klanten uit het premium segment gaan kietelen. Van de DS Inside concept zal de eerste telg worden afgeleid, de DS 3. De ontwerpers hebben zich behoorlijk op de binnenkant kunnen uitleven.
 
Kijk maar eens naar de lederen bekleding waarvan de kleur overvloeit van wit naar zwart. Maar ook het dashboard met een grote centrale klok en twee andere chroom omlijnde instrumenten die daar schuin op staan. Ook de lijnen in de bovenbouw van het dashboard, de bekleding van het centrale deel, de overkapping op aluminium pootjes… Citroën toont oog voor detail!

3 Reacties

Ronalt
29-05-2009 17:27:13

Mooie auto, heb mijn visie losgelaten op de citroën site, maar ja het
is toch iets anders dan mijn oude DS 23 pallas.
Nog steeds op verliefd, helaas total loss gereden op een renault dauphine, van een banket bakker, taartjes zaten tot op de voorruit.
Verder nog drie auto’s total loss en dat ’s morgens om tien uur.
Inmiddels alweer 38 jaar geleden!

LeonV
29-05-2009 17:58:26

Leuk autootje, die DS3. Mooi dashboard ook, het lijkt wel een
kruising van de dashboards uit de 500 en de Mini. Ik ben ook
erg benieuwd naar de overige DS-en. Maar zou het niet beter
zijn als PSA de toekomstige DS-lijn onder de naam Panhard
zou uitbrengen, als een Franse tegenhanger van Audi en M-B? Want een reeks premiummodellen binnen het merk Citroen lijkt een beetje vreemd. Bovendien krijg je zo wel erg veel kleine Citroentjes. Deze DS3 wordt toch de opvolger van de Pluriel,
en de C2 (blijft nog even in produktie) krijgt een opvolger in de
vorm van de C3 II 3-deurs. En wat gaat Citroen doen met de benaming"C2"? Het lijkt me sterk dat Citroen deze aanduiding niet meer gaat gebruiken. En dan is er nog de C1. Misschien komt er nog een DS3 5 deurs, een DS2 of een DS1. De herin-
troductie van Panhard is misschien niet eens zo'n gek idee.

Ronalt Hagen
29-05-2009 18:43:25

Liefst zou ik zien, dat er een model komt dat veel overeenkomst heeft met de de oude godess, maar niet zo’ een als ik zag bij , ik geloof autoweek.

Plaats zelf een bericht

Je krijgt automatisch van ons een mailtje met daarin je reactie én een link.
Door op die link te klikken activeer je je bericht op onze site...

Bedankt voor je reactie

Klik op de link die nu naar je gemaild wordt...