Autonieuws

Bentley GTC aan de Speed

Bentley GTC aan de Speed - Foto 1Bentley GTC aan de Speed - Foto 2Bentley GTC aan de Speed - Foto 3
06-01-20091 reactie
De verkwikkende werking van een dosis Speed heeft ook invloed op de Bentley Continental GTC. Door dezelfde reeks technische wijzigingen door te voeren als bij de GT Speed, ontstaat de snelste ooit door Bentley gebouwde cabriolet.
 
Tegelijk met de lancering van de GTC Speed heeft ook de ‘modale’ GTC een aantal wijzigingen ondergaan. Zo is het front herzien met een meer hoekige en rechtopstaande grille en een aangepaste luchtinlaat onderin de bumper. De koplampen krijgen een chromen omlijsting, want blingbling blijkt ook in 2009 nog steeds in!
 
Belangrijker is dat de 6-liter W12-motor in de GTC Speed 610 in plaats van 560 pk levert en daarmee de snelheidsnaald laat oplopen tot 322 km/u. Overigens moet de kap dan wel dicht. Open komt de auto niet verder dan een ‘zielige’ 312 km/u. De toename in vermogen wordt overtroffen door het koppel, dat stijgt tot 750 Nm. De derde telg in de Bentley Speed-familie sprint in 4,8 seconden naar de 100 km/u.
 
Uiterlijke verschillen van de Speed? Volop, zoals de 20 inch multispaak wielen, donkere rasters in de grille en luchtinlaat, een lagere stand op de wielen, aangepaste eindpijpen en een aërodynamisch geoptimaliseerde achterspoiler.

1 Reactie

tor91
06-01-2009 18:19:11

Looks goood! Hij ziet er behoorlijk sportief uit in tegenstelling tot de andere continentals. Zijn er al spyshots van de opvolger van de continental? Hij is immers al een aantal je verkrijgbaar en het lijkt me tijd voor een opvolger


Plaats zelf een bericht

Je krijgt automatisch van ons een mailtje met daarin je reactie én een link.
Door op die link te klikken activeer je je bericht op onze site...

Bedankt voor je reactie

Klik op de link die nu naar je gemaild wordt...