Autonieuws

Bentley Continental GT: nieuw!

Bentley Continental GT: nieuw! - Foto 1Bentley Continental GT: nieuw! - Foto 2Bentley Continental GT: nieuw! - Foto 3Bentley Continental GT: nieuw! - Foto 4Bentley Continental GT: nieuw! - Foto 5
08-09-20103 reacties
De Continental GT was vanaf het begin een succesnummer voor Bentley. Sterker nog, het merk verkocht nooit eerder zoveel auto's. Op zich is het dan logisch dat je de opvolger niet radicaal anders maakt; maar hiermee zoeken de Engelsen wel het randje op van wat er voor een nieuw model mag doorgaan.

Toch is er veel aan deze Continental anders dan voorheen, tot de ontwerper aan toe (die nam vast veel vakantiedagen op). Geen carrosseriepaneel is uitwisselbaar. De koplampen zijn voortaan omcirkeld door led'jes, en in het interieur vinden we moderne snufjes als een groot navigatiescherm. Mag het, in deze prijsklasse?

De 6.0 biturbo W12-motor is in principe hetzelfde gebleven, maar levert meer vermogen in de standaardversie, die nu met 575 pk bedeeld wordt. Uiteraard is ie ook wat zuiniger, en is de auto 65 kilo lichter. Op termijn komt Bentley ook met een 4,0-liter V8-versie van de Continental, die maar liefst 40 procent minder CO2 zal uitstoten. Hoe dat kan, dat verklapt het merk nog niet.

Op de autosalon van Parijs onthult Bentley de nieuweling aan de pers en het publiek; begin volgend jaar verwachten we 'm in de showroom.

3 Reacties

Rudi
10-09-2010 17:45:08

O jee, het is nu echt een audi! Gaan ze nu binnenkort ook zeggen dat het audi's waren die in de jaren '20 en '30 op Le mans wonnen? Wel een makkelijker overstap voor de voetballer die na een R8 geen zin heeft om een nieuw instructieboekje door te lezen. Die Rolls Ghost is inderdaad echt heel erg veel beter dan Bentley weet te fabrieken.

lambofreak
12-09-2010 11:23:44

eikes! vies ding kep bentleys nooit mooi gevonden maar deze is echt wel spuuglelijk. Shame on you bentley!!!

timmie
09-02-2011 11:02:39

Voor een Rolls Ghost betaal je ook aardig wat meer... dan mag je verwachten dat het mooier is. Ik vind de nieuwe bentley trouwens een verbetering met de vorige.... die was iets te rond naar mijn mening. Ik zou sowieso nooit een bentley kopen... je voelt dat die auto gewoon lomp is als je erin rijdt. Koop dan een Ferarri FF die hopelijk in de toekomst komt.

Plaats zelf een bericht

Je krijgt automatisch van ons een mailtje met daarin je reactie én een link.
Door op die link te klikken activeer je je bericht op onze site...

Bedankt voor je reactie

Klik op de link die nu naar je gemaild wordt...